[:nl]Kom op de Damen Raceroei Regatta / Aegon NK Groot 2019 vanaf 10.00 uur naar de Regattaboulevard en laat je inspireren door de gemotiveerde DreamTeams van de TU Delft! In de afgelopen tien jaar heeft de Technische Universiteit Delft een mooie reputatie opgebouwd, mede dankzij de DreamTeams. Dit zijn teams waarbij studenten samenwerken om een voertuig, of zelfs een raket te bouwen, om te racen tegen andere teams van over de hele wereld of wereldrecords te verbreken.

De volgende teams zijn dit jaar aanwezig op de wedstrijd:

  • Ecorunner
  • WASUB
  • Novabike

Hieronder worden de teams voorgesteld.

Ecorunner
Sinds 2005 bouwt het Eco-Runner Team Delft uiterst efficiënte voertuigen. In 2006 werd de auto aangedreven door waterstof en dit maakte ons verhaal compleet. Elk jaar bouwt het Eco-Runner Team een auto uit die staat voor de ultieme vorm van duurzame mobiliteit. Ongelofelijk grote afstanden rijden op een kleine hoeveelheid groene brandstof. Dit heeft geleid tot onze visie: “Een duurzame toekomst bevorderen door ‘s werelds meest efficiënte waterstofauto te bouwen.”

WASUB
WASUB is een dreamteam van de TU Delft aangevuld met studenten van de Haagse Hogeschool en VU Amsterdam. Elk jaar ontwerpen, bouwen en racen deze studenten een mens-aangedreven onderzeeër. Afgelopen jaren zijn de verscheidene WASUB teams hier goed in geslaagd en in 2015 heeft WASUB V zelfs het wereldsnelheidsrecord voor 1-persoons propeller mens-aangedreven onderzeeërs weten neer te zetten met maar liefst een snelheid van 7.42 knopen. Ook de WASUB VI was zeer succesvol en nam vorig jaar meerdere prijzen mee naar huis tijdens de European Internationals Submarine Races in Engeland.

Dit jaar is het de beurt aan het nieuwe WASUB team om deze successen te evenaren. Zij hebben er echter voor gekozen om de uitdaging aan te gaan en dit in een andere categorie te doen, namelijk de 1-persoons niet propeller aangedreven klasse. Ben jij benieuwd naar welk aandrijfmechanisme het geworden is en hoe het precies werkt? Wil jij ervaren hoe het is om in een WASUB te varen? Kom dan de nieuwe boot aanschouwing bij de WASUB stand tijdens de Damen Raceroei Regatta of neem een kijkje op de WASUB website: www.wasub.nl.

Novabike
De visie van Novabike om de overgang naar duurzaam en hoogwaardig motorrijden te leiden. Nova Electric Racing wil de wereld laten zien dat je geen compromis hoeft te sluiten over de prestaties van een voertuig door over te schakelen op duurzame energie om hem van stroom te voorzien en hoe cool elektrisch rijden kan zijn, omdat we geloven dat dit de toekomst is.

Het 10e team van Nova Electric Racing gaat een volledig nieuwe elektrische racefiets ontwerpen en produceren voor het raceseizoen van 2019. Met deze motorfiets gaan we deelnemen aan de Open Electric Superbike Competitie en proberen we het ronde ronderecord van de elektrische motor te verslaan op het TT Circuit Assen.

[:en]Over the past decade, Delft University of technology has acquired quite a reputation in the field of (sustainable) innovation. A big driving factor in this was provided by the so-called “Dream Teams”, groups of students who are offered the opportunity to build a vehicle (land- or water-based, or even a submarine!) which will then compete in races around the globe against similar vehicles. Everything is possible: only the students’ imagination can be a limiting factor in constructing these high-performance vehicles. An impressive number of Dream Teams will host a small exhibition at the Damen Raceroei Regatta. You may be familiar with some while others are brand new! This year’s edition, WASUB, Novabike and Ecorunner will be there![:]