De D.S.R.V. “Laga” zal in 2022 voor de tiende keer de Raceroei Regatta organiseren op 30 april en 1 mei. De afgelopen jaren is de wedstrijd uitgegroeid tot één van de best georganiseerde wedstrijden op de wedstrijdkalender. Dit jaar is de Raceroei Regatta aangewezen als het kwalificatiemoment voor de WUG2022 die dit jaar in Chengdu (China) verroeid zullen worden. Daarnaast zal dit jaar ook het Nederlands Studenten Kampioenschap (NSK) op de Raceroei Regatta plaatsvinden. Hier kunnen studenten zich bewijzen als beste van Nederland binnen hun veld.

De focus van de wedstrijd ligt op het optimaal ondersteunen van de roeier tijdens het neerzetten van zijn/haar prestaties. De organisatie stelt dan ook alles in het werk om alle randvoorwaarden die nodig zijn om een topprestatie te leveren, te verzorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een voedzame lunch voor de roeiers, een massage tussen de races door en leenfietsen voor coaches.

De Raceroei Regatta sluit zich volledig aan bij de ambitie van de KNRB om het roeien in Nederland te professionaliseren en naar een hoger niveau te tillen. De organisatie heeft daarom ook als doel om het roeien onder een breder publiek bekend te maken. Roeien is een mooie sport, maar nog vrij onbekend. Tijdens de wedstrijd zullen toeschouwers dan ook betrokken worden bij het roeien door middel van duidelijk commentaar en informatieboekjes. Daarnaast is er naast het roeien ook meer te beleven langs de baan. Er zullen studententeams van de TU Delft aanwezig zijn en u kunt altijd een fiets pakken om een ontspannend tochtje te maken door het natuurgebied de Eendragtspolder.

Kortom, wilt u ook genieten van een weekend vol spannende races, perfecte faciliteiten en vele andere activiteiten? Zorg dan dat u er bij bent op 30 april en 1 mei 2022!