Voor de bepalingen wordt u verwezen naar de site van de KNRB: https://wedstrijden.knrb.nl/nl/2330.

Aanvullende informatie

Bij indeling van het blokschema is het standaardprogramma + bijbehorende bepalingen voor tweedaagse roeiwedstrijden van de KNRB zoveel mogelijk aangehouden.

Het programma (volledig blokschema) zoals vermeld in het KNRB Inschrijfprogramma is leidend.

Bepaalde wedstrijdnummers zullen in principe verroeid worden op 8-banen. Dit geldt voor alle nummers behalve de ongestuurde boordnummers. Op basis van het fainessprotocol (zie website) kan hiervan afgeweken worden.

Verkeersregels

Tijdens de Raceroei Regatta gelden onderstaande verkeersregels voor de ploegen:

Oproeien
Oproeien, warmroeien en cooling -down dient te gebeuren in de daarvoor speciaal aangelegde oproeibaan die gescheiden van de baan te vinden is zoals op de kaart hieronder duidelijk te zien is.

Starten
Tien minuten voor uw geplande start meldt u zich bij de kamprechter aan het einde van de oproeibaan. Deze kamprechter zal u en de ploegen waartegen u start op volgorde verzoeken om onder de brug door te varen naar de start, waar u zich gereed maakt voor de start en het commando wordt overgedragen aan de dienstdoende starter.

Finishen
Wanneer u na uw race wordt verwacht aan het erevlot, volgt u de daarvoor aangegeven circulatie. In alle andere gevallen volgt u de baan naar stuurboord, waarbij u na een U-bocht weer terug bent in het oproeigebied. Volgens dezelfde circulatie als tijdens het oproeien, is hier de gelegenheid om uit te roeien. Vervolgens legt u aan bij één van de twee inkomende vlotten.
Overtreden van de verkeersregels kan bestraft worden met een waarschuwing.

Let op: De roeiers aan het begin van de oproeibaan en de roeiers die terugkomen van de finish kruisen bij de inkomende vlotten. Let hier dus extra goed op!

Trainen
Het is mogelijk om te trainen tot een half uur vóór de eerste start van de dag of een kwartier ná de laatste finish van de dag. Tussen een half uur voor de eerste start en een kwartier na de laatste finish is het niet toegestaan om te trainen; ook niet in de oproeibaan of tijdens pauzes.

Vaarregels schematisch Boord aan boord wedstrijden
Als een baan tot verboden gebied wordt uitgeroepen geldt dat zowel de boot als de bladen niet in deze baan mogen komen.

Vaarregels schematisch time-trials

 

Of vind ze hier in PDF:

Boord aan Boord: WAB_Baankaart_1-6_1-8_v2.0

Time-Trial Banen 4-5: WAB_Baankaart_TT_4-5_v1.0

Time-Trial Baan 8: WAB_Baankaart_TT_8_v1.0