Je bekijkt nu Laga Lustrumwedstrijden op de Raceroei Regatta

Laga Lustrumwedstrijden op de Raceroei Regatta

Op 1 mei wordt de dag afgesloten met de Laga Lustrumwedstrijden. Afgelopen jaar heeft Laga haar 145ste dies gevierd en zal dit jaar haar 29ste Lustrum groots vieren. Als onderdeel van dit lustrum wordt traditiegetrouw de Lustrumwedstrijden georganiseerd. Vroeger was dit een aparte wedstrijd op de Schie op een tweeploegenbaan, een echte weilandwedstrijd. Tegenwoordig organiseert Laga elk jaar een eigen wedstrijd op de Willem-Alexanderbaan, de Raceroei Regatta.

Dit jaar is tevens de 10de editie van de Raceroei Regatta en dus ook een lustrum editie. Daarom worden deze evenementen gecombineerd en zullen de Lustrumnummers op het einde van de zondag een indrukwekkende afsluiter van dit weekend zijn. Hierom krijgt de wedstrijd old-meets-new stijl met één 2k finale voor de hoofdnummers: Oude acht, Dames Vier, Oude Twee met en Dames twee met.

Elk veld heeft bijzondere prijzen met een bijzondere geschiedenis. De Oude Achten strijden om de zilveren Lagabeker en echte gouden blikken aangeboden door Oud-Laga. Gouden blikken zijn verder alleen te bemachtigen op de Olympische Spelen en de Varsity dus echt een bijzondere prijs. Voor de Dames Vier zijn ook vier gouden blikken en de Eeke-van-Nes wissel beker te winnen die door Eeke zelf zal worden uitgereikt. Eeke van Nes is aanvoerster van de blikkenlijst op Laga met 82 blikken en drievoudig medaillewinnares op de Olympische Spelen . Aan de Oude Twee met is een zilveren wisselbeker gekoppeld vernoemd naar een succesvolle coach van Laga; Dhr. Vaandrager, die respectievelijk medailles behaalden op het EK in Duisburg (brons, 1965) en het WK in Bled (goud, 1966). Als klapper op de vuurpijl zal Z.M. de Koning een groot zilveren blik aanbieden aan de winnaars van de Dames Twee met.

Naast alleen roeien zal er op de kant een mooie borrel worden georganiseerd waar iedereen van harte is uitgenodigd om onder het genot van een biertje de roeiers te komen aanmoedigen. Vanaf 16:00 bij de start van de Lustrumwedstrijden wordt de VIP-tent opengegooid voor iedereen om van de sfeer mee te kunnen genieten.

 

Geef een reactie