Flux Partners

Over Flux Partners

Flux Partners is een pragmatisch adviesbureau. Met een groep van 45 man, zorgen wij voor impact in onze samenleving. Wij bieden prestatiegerichte ondersteuning in tenders en projecten. Wij werken aan toonaangevende projecten op het gebied van infrastructuur, energie, water, industrie en publieke dienstverlening. Denk aan de herinrichting van de Afsluitdijk, de Noord-Zuidlijn, de dijkversterking Delfzijl-Eemshaven of de ViA15. Onze opdrachtgevers zijn onder andere Vattenfall, Heijmans, Koninklijke BAM Groep, Boskalis, Van Gelder, Strukton, VolkerWessels en Rijksoverheid.

Flux Partners adviseert in Projectmanagement, Tendermanagement en Procurement (inkoop). Wij maken onze opdrachtgevers koploper in een snel veranderende markt. Hoe? Door de hoogste score te halen op prijs-kwaliteitverhouding, een verbeterd projectresultaat te realiseren, de juiste contract- en aanbestedingsvorm te vinden of te zorgen voor minder faalkosten. Het doel van al onze projecten is de investering in onze inzet aantoonbaar terugverdienen.

Onze diensten

Projectmanagement

Flux Partners begeleidt UAV-gc projecten voor zowel opdrachtnemers als opdrachtgevers. Onze adviseurs staan door hun expertise in de processen van de verschillende contractvormen boven de materie en zorgen hierdoor voor een heldere structuur binnen het projectteam. Dit geeft de opdrachtgever en opdrachtnemer vertrouwen in wat de basis is voor een goede projectbeheersing en leidt tot een geborgde oplevering met het gewenste projectresultaat.

Figuur 1: Noord-Zuidlijn

Bij Flux Partners vervullen wij, namens de opdrachtgever en opdrachtnemer, de volgende rollen:
– Contractmanager
– Systems Engineer
– Manager Projectbeheersing
– Omgevingsmanager
– Projectmanager

Enkele projecten waar wij trots op zijn, zijn de projecten ‘Zwolle Gelijktijdig’ en de Noord-Zuidlijn.

Benieuwd wat Flux Partners voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Paul Rimmelzwaan.

Tendermanagement

Flux Partners participeert in RAW-, BVP-, D&C en DBFM-tenders. Onze adviseurs hebben affiniteit met techniek en spreken de taal van de opdrachtgever, omdat wij ook voor overheden werken. In tenders zijn wij verantwoordelijk voor de EMVI-documenten en nemen een voortrekkersrol bij het bepalen van de winnende tenderstrategie. Dit doen wij door het doorgronden van de klantvraag. Hiervoor hebben wij een methode ontwikkeld die helderheid biedt voor het tenderteam en als discussiestuk fungeert bij Individuele Inlichtingen/ Concurrentiegerichte Dialogen: de Tenderruit. Meer informatie vind je hier.

Figuur 2: De Afsluitdijk

Enkele projecten waar wij trots op zijn, zijn de herinrichting van de Afsluitdijk en de verbetering van de doorstroming van de ring van Antwerpen.

Benieuwd wat Flux Partners voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Ruben Maat.

Procurement

Flux Partners koopt marktexpertise in voor (overheid)organisaties ten behoeve van het realiseren van projecten in de sectoren Grond-, Weg- en Waterbouwprojecten (GWW), Railinfrastructuur, Vastgoed, Ruimtelijke ontwikkeling en Energie. Samen met onze klanten bepalen wij een inkooptraject op maat, gebaseerd op de projectdoelstellingen, risico’s en kansen. Vanaf projectvoorbereiding tot en met contractsluiting en contractbeheersing geeft het door ons ontwikkelde Flux Inkoopwiel voorspelbare handvatten.

Figuur 3: Buitenrustbruggen Haarlem

Wij kennen de commerciële belangen van opdrachtnemers (ON) en de politieke belangen van opdrachtgevers (OG) door de ervaring in het schrijven en coördineren van tenders en het inkopen van complexe civiele projecten. Wij hebben ervaring met aanbestedingen en contractbeheersing van diverse contract- en aanbestedingsvormen (o.a. UAV, UAV-gc, DBFMO en BVP) en zijn expert in het aanbesteden van (circulaire) bouwprojecten. Tevens is juridische kennis van het aanbestedingsrecht bij onze adviseurs aanwezig, waardoor zij doelmatig en rechtmatige aanbestedingstrajecten uitvoeren.

Enkele projecten waar wij trots op zijn, zijn de renovatiewerkzaamheden aan de Buitenrustbruggen in Haarlem en het opstellen van de category batterijopslagsystemen.

Benieuwd wat Flux Partners voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op met Hannes van de Ven.

Onze passie voor circulair inkopen en bouwen

Werken aan een toekomstbestendig Nederland – dat is de ambitie van Flux! Voor ons betekent dit dat wij kansen identificeren én implementeren die de ecologische footprint verkleinen in de sectoren grond, weg, waterbouw en energie. Hiermee willen wij onder meer het dreigende grondstoffentekort voorkomen en de afvalproblematiek aanpakken.

Onze Flux Future adviseurs helpen marktpartijen en overheden graag in het bereiken van hun circulaire ambities in het inkooptraject. De komende jaren wordt er op alle fronten gewerkt aan kennisontwikkelingen over een transitie naar een circulaire bouwsector, Flux speelt hier een actieve rol in. Zo zijn wij aangesloten bij diverse kennisplatforms (zoals CB’23) en ondersteunen wij diverse opdrachtgevers en opdrachtnemers bij circulariteitsvraagstukken.

Ervaren specialisten

Bij Flux Partners werk je in een team van ondernemende en ervaren specialisten. Wij zijn kritisch naar elkaar en gek op ontwikkeling. Wij gaan altijd voor het beste resultaat. Bij onze mensen én bij onze opdrachtgevers. Wij geven onze mensen verantwoordelijkheid en verwachten ontwikkeling. Wat dat laatste betreft helpen we hun een handje met de Flux Academy. Onze Academy helpt om je persoonlijke en professionele ontwikkeling in alle fasen van je loopbaan te versnellen. De ambitie van de Academy? De beste adviseurs van Nederland opleiden.

Figuur 4: Introductietraining – Flux Academy

Vanaf je start bij Flux Partners werk je aan de belangrijkste basisvaardigheden die je nodig hebt om organisatieadvies te kunnen geven. Ook leer je het bureau en jouw collega’s beter kennen. Je krijgt een mentor die als klankbord fungeert en die je goed op weg helpt. Verder vergroot je je inhoudelijke kennis over de sectoren waarin Flux werkt. Na verloop van tijd stem je de inhoud van de Flux Academy volledig af op je persoonlijke leerpad. Benieuwd hoe jouw groeipad eruit kan zien? Lees het groeipad van onze adviseur Remco Steenstra hier.

 

Interesse in een baan bij Flux Partners? Bekijk onze vacatures. Of neem contact op met onze Corporate Recruiter Mariske Frieser.

white gradient